Spitfire cannot be reinstalled

Post any technical issues here. This forum gets priority from our staff.
new reply
User avatar
Snorre
A2A Test Pilot
Posts: 847
Joined: 08 May 2010
Location: Near Bonn, Germany

Spitfire cannot be reinstalled

Post Snorre »

Hi,

after some time I wanted to fly the Spit again, but the a/c loaded itself into a continuous turning, climbing and descending status from which it would not recover. I tried rebooting and doing it again, no change. The screen turns red and the aircraft destroys itself. Same happens if I load another plane first and then switch into the Spit.

I then decided to reinstall the plane. I uninstalled the Spit via Windows Software Uninstall, which seemed to work. But now I cannot install the Spitfire anymore. I get the "there is another version of this product installed" message and the installation stops.

I deleted all files/folders about the Spitfire I could find, rebooted but still the aircraft does not install.

Any help would be appreciated.

Thanks!
Gunter
Image

User avatar
Ron Attwood
Senior Master Sergeant
Posts: 2048
Joined: 30 Nov 2010
Location: Chelmsford, Essex, UK

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Ron Attwood »

I've had a look in the registry and it seems as if A2A don't put anything in there so, that's my prime suspect free to go. How about C:\Users\Snorre(?)\Documents\A2A\P3D?
------------------------------------
Image
------------------------------------
Image

User avatar
Snorre
A2A Test Pilot
Posts: 847
Joined: 08 May 2010
Location: Near Bonn, Germany

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Snorre »

Thanks Ron, I deleted all these folders. I let CCCleaner check and clean the registry, nothings helps.
Gunter
Image

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11141
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Nick - A2A »

Hi Gunter,

I should be able to point you to a post in the beta forum to help with this one - let me do a bit of digging.

However, please can you let me know the file version of the installer you're using? (i.e. if you right click the .exe file, select "properties" and then "details".)

Thanks,
Nick
A2A Simulations Inc.

User avatar
Snorre
A2A Test Pilot
Posts: 847
Joined: 08 May 2010
Location: Near Bonn, Germany

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Snorre »

Hi Nick,
thanks for your help. I downloaded the installer on Sunday, it reads 18.4.30.0
Gunter
Image

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11141
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Nick - A2A »

Okay, thanks Gunter.

Are you happy with manually deleting registry keys? In the case of the Spitfire, the one to search for and delete using Windows Registry Editor is this one:

HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\678CCAD650BCD724BBA74941F86E6CC0

Cheers,
Nick
A2A Simulations Inc.

User avatar
Snorre
A2A Test Pilot
Posts: 847
Joined: 08 May 2010
Location: Near Bonn, Germany

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Snorre »

Sure, I give it a try!

Thanks Nick, that worked!
Gunter
Image

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11141
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: Spitfire cannot be reinstalled

Post Nick - A2A »

Good stuff Gunter - thanks for the update. Not sure what happened in your case, but CCleaner or AV software would be the most likely culprits for messing with the registry or preventing the installer from accessing it.

Cheers,
Nick
A2A Simulations Inc.

new reply

Return to “Spitfire MkI/II Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest