The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Tue Jan 22, 2019 4:45 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: a2a cub engine in p3d
PostPosted: Wed Jul 18, 2018 11:28 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Wed Jul 18, 2018 11:16 pm
Posts: 1
Hi I'm a new member.
I've placed the a2a Piper cub in my new P3d V4 and it works fine except that the engine stops after 30 seconds or so. Are there any suggestions for a cure?
Thanks
Geejo


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 19, 2018 1:02 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Fri Oct 02, 2015 6:53 am
Posts: 181
Location: FRANCE
Hello,

Do you use the Cub from FSX version or is the Cub available now for P3D v.4 ?

Because as you, I would like to jump again in this nice Piper cub on P3D.

But if you are using the FSX version on P3D, it seems normal to get some wrong behavior. Don't expect for a fix in this case.


Cheers
Gerard

_________________
P3Dv4.3 : C172R Trainer/C182/Piper Cherokee 180/Comanche 250/L049 Connie
FSX SE : C172R Trainer/C182/Piper J3 Cub/L049 Connie


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 19, 2018 1:10 pm 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28739
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello,

the current Accu-sim Cub will not work in P3D, its FSX software.

thanks,
Lewis - A2A

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 19, 2018 1:47 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Fri Oct 02, 2015 6:53 am
Posts: 181
Location: FRANCE
Hello Lewis,

Thanks for the precision.

Will dream a bit more to get again this Cub flying on P3D... :)

Cheers
Gerard

_________________
P3Dv4.3 : C172R Trainer/C182/Piper Cherokee 180/Comanche 250/L049 Connie
FSX SE : C172R Trainer/C182/Piper J3 Cub/L049 Connie


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jul 19, 2018 6:38 pm 
Offline
Technical Sergeant

Joined: Sat Jun 27, 2009 3:39 am
Posts: 843
Location: Southern Germany
gege21 wrote:
Hello Lewis,

Thanks for the precision.

Will dream a bit more to get again this Cub flying on P3D... :)

Cheers
Gerard



they recently said it's gonna be a longer dream... :/

_________________
An antique aircraft is like your best friend's wife:
Look and admire...
BUT DO NOT TOUCH!!!!!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Aug 08, 2018 4:40 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Mon Dec 31, 2012 1:38 am
Posts: 438
Location: Bonham, Texas
geejo wrote:
Hi I'm a new member.
I've placed the a2a Piper cub in my new P3d V4 and it works fine except that the engine stops after 30 seconds or so. Are there any suggestions for a cure?
Thanks
Geejo


Turn automixture off in game options.

Read the manual? :)

Let us know if you get it working in P3D version 4.x

Hook


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 04, 2018 6:05 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Tue Sep 04, 2018 5:48 pm
Posts: 5
Hey there.

Yes from what I've seen the engine will run out of gas after the fuel bowl runs out in the carb if gas is not on.

As well as the learning talked about above in settings.

I learned the above from watching youtube.

Also, I own a 65HP J3C-65 Cub, I'm a long time A&P I.A. and commercial pilot and I will say that I never ever ever turn off the fuel valve in my Cub other than if I had to crash land. The reason is you don't want to forget no matter how many times going over a check list. but more importantly I don't want to wear out the seal in the valve on the bottom of the gas tank.

But I have another question. I used to help with the Fine Airlines DC-8 capturing data years ago on FS2000. Just now getting back into sim world. I own a T-6 and the Cub and a one off aluminum winged Skybolt.

I would like to get P3D and don't have FSX but would like to fly the 65 Cub in P3D and the T-6. I also live on 3J6 Folkston Davis Field which is a 2500 ft paved field 25 northwest of KJAX. A lot of people make the circuit through here to practice grass field landing at Hilliard 01J ten miles sout and here on the 2500 ft paved for short field. One guy on youtube was practicing MilVis 310R short field on 3J6 but he didn't mention what platform he was on FSX or P3D and the platform had most of the hangars and trees here on the 3J6 and I would like to do all the above. I would even take digital pictures form gorund and above here at 3J6 if they could be rendered.

So can anyone comment how to get that scenery just specific to my local area and be able to run the 65hp Cub and T-6 here? It would be even cooler to open up the door to my own hanagr and store them there.

I have not downloaded anything yet P3D or FSX just want to do it right.


Respecfully, Mike Robinson N169D N88054 N9992


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 01, 2019 4:45 pm 
Offline
Airman

Joined: Sun Nov 02, 2014 7:11 pm
Posts: 30
Location: Kanata, Canada
Lewis - A2A wrote:
Hello,

the current Accu-sim Cub will not work in P3D, its FSX software.

thanks,
Lewis - A2A


Will the AccuSim Cub be converted for use in P3D v4.4?

Rick


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2019 6:43 am 
Offline
A2A Captain
User avatar

Joined: Fri Jun 06, 2014 1:06 pm
Posts: 8166
Location: United Kingdom
Hello Rick - this question has been discussed a few times. Please see this topic for a response to this question from Lewis.

Thanks,
Nick


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 02, 2019 12:58 pm 
Offline
Airman

Joined: Sun Nov 02, 2014 7:11 pm
Posts: 30
Location: Kanata, Canada
Nick,
Thanks for that, great news.
Rick


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group