Cub Issues [resolved]

Born to fly
Jigsaw
Master Sergeant
Posts: 1039
Joined: 24 Feb 2008
Location: Germany

Re: Cub Issues

Post Jigsaw »

Deryl, I think I just stumbled over the solution for your problem by accident. I was doing some FSRecorder/Helicam tests and in order to have more control over the heli while filming I reduced the realism settings to minimum. When I switched back to the Cub and forgot to reset the realism to their max settings I experienced exactly the same banking problems that you described. The problem even occurs when the General Realism setting slider is only one tiny notch below max realism.

To cut a long story short: go to the Realism menu (Aircraft -> Realism Settings) and make absolutely sure that the General Realism slider is set all the way to the right.
Happy Landings
- Patrick
Image

Deryl
Airman
Posts: 23
Joined: 06 Jun 2008

Re: Cub Issues

Post Deryl »

Here is my info. Have no idea what it all means but hopefully it will be of some help.


------------------
System Information
------------------
Report Time: 2009/9/7 15:17:21
OS: Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
BIOS: DELL - d Phoenix ROM BIOS PLUS Version 1.10 A06
Processor: ~2400MHz Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Memory: 3 GB
Default Audio Device Name: SB X-Fi Audio [CCE0]
Audio Driver Filename: ctaud2k.sys
Audio Driver File Version: 5.12.1.1201
Audio Driver Product Version: 2.10.0.1
ALCapsViewer Version: 1.0.3.0

-----------------
OpenAL Components
-----------------
Name Path Version
OpenAL32.dll C:\WINDOWS\system32\ 6.14.357.22
ct_oal.dll C:\WINDOWS\system32\ 5.12.1.1201
wrap_oal.dll C:\WINDOWS\system32\ 2.1.8.1

--------------
OpenAL Devices
--------------
Name: SB X-Fi Audio [CCE0]
Sample Offset: Yes
Linear Distance Model: Yes
Exponent Distance Model: Yes
Capture: Yes
Enumeration: Yes
EAX 2.0: Yes
EAX 3.0: Yes
EAX 4.0: Yes
EAX 5.0: Yes
X-RAM: No
Enumerate All: Yes
EFX 1.0: Yes

Name: Generic Hardware
Sample Offset: Yes
Linear Distance Model: Yes
Exponent Distance Model: Yes
Capture: Yes
Enumeration: Yes
EAX 2.0: Yes
EAX 3.0: Yes
EAX 4.0: Yes
EAX 5.0: Yes
X-RAM: No
Enumerate All: Yes
EFX 1.0: Yes

Name: Generic Software
Sample Offset: Yes
Linear Distance Model: Yes
Exponent Distance Model: Yes
Capture: Yes
Enumeration: Yes
EAX 2.0: Yes
EAX 3.0: No
EAX 4.0: No
EAX 5.0: No
X-RAM: No
Enumerate All: Yes
EFX 1.0: Yes

Deryl
Airman
Posts: 23
Joined: 06 Jun 2008

Re: Cub Issues [Resolved: Set all realism setttings to MAX]

Post Deryl »

Jigsaw wrote:Deryl, I think I just stumbled over the solution for your problem by accident. I was doing some FSRecorder/Helicam tests and in order to have more control over the heli while filming I reduced the realism settings to minimum. When I switched back to the Cub and forgot to reset the realism to their max settings I experienced exactly the same banking problems that you described. The problem even occurs when the General Realism setting slider is only one tiny notch below max realism.

To cut a long story short: go to the Realism menu (Aircraft -> Realism Settings) and make absolutely sure that the General Realism slider is set all the way to the right.

YAHOO!!! That did it!!!

I thought I had all the realism settings maxed out only to discover that the "General" setting was a barely noticeable 1 notch below the max setting.

Glad to report the Cub now flies like a dream!

Jigsaw
Master Sergeant
Posts: 1039
Joined: 24 Feb 2008
Location: Germany

Re: Cub Issues

Post Jigsaw »

That's great! Enjoy that beauty. You've earned it after all that trouble. ;)
Happy Landings
- Patrick
Image

User avatar
Scott - A2A
A2A General
Posts: 15680
Joined: 11 Feb 2004
Location: USA
Contact:

Re: Cub Issues

Post Scott - A2A »

Cody,

I posted in the wrong thread. I was on the phone with Harry in this thread:
http://a2asimulations.com/forum/viewtop ... 4&start=15

He is the one who changed his motherboard and has the sound issues.

Scott.
A2A Simulations Inc.

Tim_Capps
Airman Basic
Posts: 8
Joined: 22 Jun 2009

Re: Cub Issues

Post Tim_Capps »

Never mind. Full realism got switched back by something. Everything's fine now.

My altimeter has two readings: Ground. Air.
Last edited by Tim_Capps on 08 Sep 2009, 04:06, edited 1 time in total.

User avatar
some1 - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 1528
Joined: 03 Aug 2008
Location: Poland

Re: Cub Issues

Post some1 - A2A »

Try this:
To cut a long story short: go to the Realism menu (Aircraft -> Realism Settings) and make absolutely sure that the General Realism slider is set all the way to the right.
As Scott said above, he posted in wrong thread, bank problems are unrelated to sound card.
Michael Krawczyk

User avatar
Lewis - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 30842
Joined: 06 Nov 2004
Location: Beccles, Suffolk, UK
Contact:

Re: Cub Issues

Post Lewis - A2A »

Great to see these things being worked out 8)

Glad your flying Deryl :)
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat

User avatar
fu_manchu_72
Airman
Posts: 24
Joined: 21 Dec 2010
Location: Dallas Tx

Re: Cub Issues [resolved]

Post fu_manchu_72 »

I have had this problem for the last few weeks and it is fixed now also, thanks gents!!

new reply

Return to “Piper J-3 Cub”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests