The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Tue Jan 22, 2019 4:34 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 09, 2018 11:14 am 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Hello fello pilots

Since a while I have this strange halo effect above the landing lights over the wing on several planes?
I cannot figure out how to get rid of it? Any clues how to fix?

Image

Image

Rgrds Bert

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 09, 2018 2:16 pm 
Offline
A2A General
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 12:55 pm
Posts: 15410
Location: USA
Bert,

Have you made any changes to the [LIGHTS] section in the aircraft.cfg? Those look like they should be emitting just a bit lower to give the lights their flash effect.

Scott.

_________________
A2A Simulations Inc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 10, 2018 4:00 am 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Thanks Scott

No I did not make any manual changes to the [LIGHT] section.
I am using FXS:SE and purchased it from Steam with the REDUX lightning add-on included..
It worked fine but somehow a few month's ago I noticed this fenomen?
It probably was caused by some kind of add-on.

Here is a copy of my [LIGHTS] section of the C208B and C172

C208B
[LIGHTS]
//Types: 1=beacon, 2=strobe, 3=navigation, 4=cockpit
light.0 = 3, -16.72, -25.90, 3.85, fx_shockwave_navred
light.1 = 3, -16.28, 25.95, 3.85, fx_shockwave_navgre
light.2 = 3, -42.35, 0.00, 2.12, fx_shockwave_navwhi_l
light.3 = 2, -16.90, -25.90, 3.85, fx_shockwave_strobe
light.4 = 2, -16.45, 25.90, 3.85, fx_shockwave_strobe_2
light.5 = 1, -40.10, 0.00, 10.01, fx_shockwave_beaconh
light.6 = 4, -11.61, 0.00, 0.98, fx_shockwave_vclight
light.7 = 5, -13.5, -15.9, 3.2, fx_Shockwave_landing_light_small // Shockwave light
light.8 = 5, -13.5, 15.9, 3.2, fx_Shockwave_landing_light_small // Shockwave light

C172
[LIGHTS]
//Types: 1=beacon, 2=strobe, 3=navigation, 4=cockpit
light.0 = 3, -2.76, -18.11, 2.97, fx_shockwave_navred
light.1 = 3, -2.78, 18.11, 2.95, fx_shockwave_navgre
light.2 = 2, -3.13, -18.31, 2.95, fx_shockwave_strobe
light.3 = 2, -3.11, 18.31, 2.95, fx_shockwave_strobe_2
light.4 = 1, -20.51, 0.00, 6.20, fx_shockwave_beaconh
light.5 = 4, -2.27, 0.00, 1.45, fx_shockwave_vclight
light.6 = 5, -1.45, -9.1, 2.6, fx_shockwave_landing_light_small // Shockwave light

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 10, 2018 10:41 am 
Offline
A2A General
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 12:55 pm
Posts: 15410
Location: USA
OK this helps, try changing this line on your 172 as a test:
light.6 = 5, -1.45, -9.1, 2.6, fx_shockwave_landing_light_small // Shockwave light

to this:
light.6 = 5, -1.45, -9.1, 1.6, fx_shockwave_landing_light_small // Shockwave light


This moves it down. If you find this moved that flare effect, let me know. If it does, we could fix it this way but this is telling me something has been shifted globally in the system, and yes perhaps by another addon program.

Scott.

_________________
A2A Simulations Inc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 10, 2018 3:05 pm 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
It doesn't change an inch sadly...

It's probably not an Shock-wave thing.
I have also a kopie of the original C172 from a Aerosoft scenery add-on in de seperate folder that doesn't have the shock wave lights but it has also the offset 'halo' landing lights
Numerous planes in my inventory have this upwards offset for the landing lights? All other light on the planes seem okay to me?
Could there be a parameter in the sim that only change or effect the referencepoints for the landing lights?

Rgrds Bert

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 06, 2019 11:20 am 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Hi fellow pilot's

Sadly no progress made on the subject :-(
I have tried a lot of tweaks, including the trying different Halo.bmp files to resolve the issue without result
Thought I give it another try. Here a screenshot in the dust. Maybe this triggers someone?
Still can't understand why nothing effects these strange landing lights? Not in positioning by changing the coördinates in the aircraft.cfg or overall effect?

Image

Image

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2019 3:51 pm 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Hi

@Scott
Where in the FSX Steam install belong the shockwave effect files. I found them in the ..\FSX\DLC\379233\Effects? But in a previous FSX install they where in the ..\FSX\Effects folder to my knowledge?
Should I transfer or copy them to to FSX root Effects folder?

Regards Bert

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 07, 2019 6:36 pm 
Offline
A2A General
User avatar

Joined: Wed Feb 11, 2004 12:55 pm
Posts: 15410
Location: USA
Bert,

The effects files are installed into the EFFECTS folder. I wish I had some suggestions. If this was my system and I had no ideas, I'd just completely remove FSX and install from scratch. And before / after every 3rd party installation, I'd check these lights just in case something that was installed is the culprit.

Scott.

_________________
A2A Simulations Inc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 08, 2019 3:31 pm 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Hi Scott

Of course you right about the complete re-install but that a lot of effort and the overall install works very well. It's only the landing light issue that borders me and I would think this could be solved somehow?
Even if I completely disable the Landing Light in the [LIGHTS] section of the C172 and other planes. this effect still appears and can be switches ON and OFF using <CRTL> L ??

Thanks Bert

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 09, 2019 4:57 pm 
Offline
Airman
User avatar

Joined: Mon Sep 07, 2009 3:35 pm
Posts: 31
Location: Emmen, The Netherlands
Hi Scott,

I am very happy to announce that we SOLVED the problem. :D
I had the idea to search my whole FSX folder structure for files that contained the *halo*.bmp term and found that the REX4 (Real Environment Extreme) had a whole bunch of tweaked halo.bmp files in their folder structure!
They use it for tweaking all sorts of airport lightning. So what I did was selecting a different airport lightning theme and it SOLVED the problem.
I think REX4 had probably a corrupt/faulty halo.bmp file in one of their airport lightning themes?
Nevermind I'm glad it's fixed now. :D

Thank you for your support and keep on the good work

Rgrds Bert

_________________
Image < Slow - Fast > Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group