The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Fri Dec 14, 2018 6:22 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 2:26 pm 
Offline
Airman

Joined: Wed Jan 10, 2007 7:51 pm
Posts: 11
Location: USA
In the Zero VC we have 2 fuel selectors.

In FS9 both of these fuel selectors operate fine -- I can click/drag either one and the selector will spin to position I choose.

In FSX I cannot get the forward fuel selector to move at all, and there doesn't appear to be an equivalent function available via a panel screen. The other fuel selector operates, but not smoothly; I have to click/drag it in an odd direction and drag it quite a ways to get the selector to spin. It operates much more easily in FS9.

The WWII FIGHTERS 1.2 patch didn't help with this, and reinstalling FSX and WWII FIGHTERS did not help.

Is this a bug with the FSX version of the Zero or do I need to assign some key to operator the forward fuel selector?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 18, 2007 11:34 pm 
Offline
Airman

Joined: Wed Jan 10, 2007 7:51 pm
Posts: 11
Location: USA
Tonight I found i can get the forward fuel selector to rotate to the 12 o'clock position but it immediately snaps back to the 9 o'clock position. I cannot move it to the 6 o'clock position at all.

Again, talking about in FSX here.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re:
PostPosted: Wed Aug 01, 2018 9:38 am 
Offline
Airman

Joined: Fri Jul 13, 2018 11:06 pm
Posts: 34
Mustang1911 wrote:
Tonight I found i can get the forward fuel selector to rotate to the 12 o'clock position but it immediately snaps back to the 9 o'clock position. I cannot move it to the 6 o'clock position at all.

Again, talking about in FSX here.


Some history...

In Combat Flight Simulator 2, there is an "auto fuel management" selection in the realism settings. In checking this issue (not a problem in FS9), I think FSX is doing an automatic fuel management based on the auto-start feature, which mimics the CFS2 auto fuel management. It's picking the first tank. You can draw from the wing or drop tanks but the Center 2 tank (which holds only about 8 gallons) will not be selectable. To get around this, if it's that critical, change the amount of fuel in the Center 1 tank in the aircraft.cfg file to include the 8 gallons, and delete the Center 2 tank. Same difference.

My A6M5 works almost perfectly in FSX with the exception of this glitch and the blacked out text when mousing the instruments.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group