[Updated 7 June: fourth batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

This is the place where we can all meet and speak about whatever is on the mind.
jmrtlara
Airman Basic
Posts: 3
Joined: 14 May 2020

Re: [Updated 6 May: first batch of P3Dv5 installers ready] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post jmrtlara »

Hello everyone. New member here but long time A2A flyer.

I just recently installed the C172 with the latest V5 installers available from the store. Yet I still get a GPU error when loading. I disabled the windshield.dll and it works fine. I had assumed the V5 installer will work out of the box? Just seeking clarification.

jmrtlara
Airman Basic
Posts: 3
Joined: 14 May 2020

Re: [Updated 6 May: first batch of P3Dv5 installers ready] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post jmrtlara »

Hello all. New forum member. But long time A2A C172 owner.

Recently I installed using the latest V5 installers, but still kept getting CTD from some sort of GPU error.

I disabled the windshield DLL and it works just fine. I thought it was supposed to work out of the box with the latest installer. Just asking for clarification. Thank you.

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11092
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: [Updated 6 May: first batch of P3Dv5 installers ready] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post Nick - A2A »

Hello jmrtlara and welcome.

Did the installer download an update when you ran it? It should have done. If this doesn't help resolve your issue, please can you start a new topic in the tech support forum for the 172 as it gets a bit messy if we try to troubleshoot various different issues from multiple posters in this thread.

Thanks,
Nick
A2A Simulations Inc.

User avatar
degeus
Airman First Class
Posts: 56
Joined: 22 Nov 2004
Location: Netherlands

Re: [Updated 6 May: first batch of P3Dv5 installers ready] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post degeus »

Hello Nick,
Then I'll wait till the P3D V5-version is coming out. In the meantime I had it uninstalled.
Piet de Geus
Netherlands

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11092
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post Nick - A2A »

Hello all,

Just a quick note to add that today we've released P3Dv5 installers for the PA-28 Cherokee, P-40 Warhawk and P-51 Civilian Mustang. Installers for the remaining 6 aircraft that are currently available for P3Dv4 will follow as soon as possible.

Thanks,
Nick
A2A Simulations Inc.

baptista
Airman
Posts: 12
Joined: 20 Jun 2015
Location: SBUR

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post baptista »

Ok with Nick. Great news. Good weekend with lots of health. Thank you

User avatar
trindade
Staff Sergeant
Posts: 301
Joined: 15 Apr 2011
Location: LPPT

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post trindade »

Thanks Nick and A2A team, keep the good work.

Cheers
Image

User avatar
curtis72561
Staff Sergeant
Posts: 282
Joined: 20 Aug 2012
Location: KSGR

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post curtis72561 »

Thank you to everyone at A2A. They are coming out quick. Took the P-40 up for about 45 mins. All seems good. Went to take the P-51 up and OMG GPS won't come on and the 2D has buttons everywhere. :shock: Anyone else have this issue?

Image

UPDATE!!!

Swapped out the V5 panel with the V4 panel and it works now. I guess there is something in the V5 panel that's off kilter? Haven't taken her up yet but will do later.

Image
ImageImageImageImage

User avatar
degeus
Airman First Class
Posts: 56
Joined: 22 Nov 2004
Location: Netherlands

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post degeus »

Nick,
Thanks for the quick update. Works fine in my P3D V5
Piet de Geus
Netherlands

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11092
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post Nick - A2A »

curtis72561 wrote:
16 May 2020, 18:05
Went to take the P-51 up and OMG GPS won't come on and the 2D has buttons everywhere. Anyone else have this issue?
Thanks Curtis - confirmed and investigating.

Nick
A2A Simulations Inc.

User avatar
Grand_Pubah
Airman Basic
Posts: 6
Joined: 07 Dec 2014
Location: Sacramento, CA

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post Grand_Pubah »

C172 is showing the same as well. Sorry can’t send a screenshot. Not at my sim.
Keith (Grand_Pubah)

C172, C182 Skylane, Bonanza, Piper Comanche 250 & Captain of the Ship L049 Constellation
i9 9900k / Gigabyte Z390 Aorus Master / EVGA GeForce RTX 2080ti XC ULTRA GAMING/ DDR4 PC4-25600 3200 MHZ 64 Gbs

User avatar
curtis72561
Staff Sergeant
Posts: 282
Joined: 20 Aug 2012
Location: KSGR

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post curtis72561 »

Grand_Pubah wrote:
17 May 2020, 10:37
C172 is showing the same as well. Sorry can’t send a screenshot. Not at my sim.
Wow He's right. GPS working but 2D has the buttons everywhere. This time I just swapped out the GPS folder in V5 for the GPS folder in V4 and it works.

Image
Image
ImageImageImageImage

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post cro24 »

I wait patiently, and calmly, my C182 :wink:
Flying with an A2A plane is so nice ... Like a beautiful woman who lets herself be desired......
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

Jskibo
Airman Basic
Posts: 5
Joined: 01 Feb 2013

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post Jskibo »

Looking forward to Simmarket getting these uploaded

t.manua
Airman
Posts: 12
Joined: 31 Dec 2015

Re: [Updated 16 May: second batch of P3Dv5 installers available] Prepar3D v5 and A2A Simulations

Post t.manua »

To make sure I understand that correctly.

Currently provided are V5 installers only for certain planes? I keep reading about people experiencing CTD's. Is that for users that just port their planes or the ones that used the V5 installers as well?

Debating about purchasing the V5 Cessna 172 but want to make sure the plane's actually been updated and not just ported.

new reply

Return to “Pilot's Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests