Bug induced by 4.1 ?

This is the place where we can all meet and speak about whatever is on the mind.
jalbino59
Airman Basic
Posts: 7
Joined: 20 Mar 2016

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post jalbino59 »

I did a full install on a newly formatted drive. I'm having the same issue. :|

If you use A2A sims, save yourself the aggravation. Stay on your prior p3d build until 4.1 is verified stable.

mike4370
Senior Airman
Posts: 171
Joined: 02 Oct 2013

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post mike4370 »

the LM forums are saying its an ezdoc issue. if thats true then why are there people, like myself, who dont even have ezdoc that are experiencing this steering issue?

User avatar
Ron Attwood
Senior Master Sergeant
Posts: 2147
Joined: 30 Nov 2010
Location: Chelmsford, Essex, UK

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Ron Attwood »

Whatever I said about steering elsewhere on this forum...I lied! I also have no toe brake steering although the toe brakes animate. So far it's only on A2A planes. I smell a conspiracy! I don't have EZdok. I did a full install of 4.1 and as far as I can tell everything else is OK.
------------------------------------
Image
------------------------------------
Image

patful
Master Sergeant
Posts: 1072
Joined: 15 Jun 2017

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post patful »

Ron Attwood wrote:Whatever I said about steering elsewhere on this forum...I lied!
Lied? Lied? Now you've made me doubt the civilian Mustang will be ready Monday.

clarkejw
Senior Airman
Posts: 174
Joined: 14 Oct 2013
Location: Maitland, NSW Australia

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post clarkejw »

I must say, the crowd waiting in the terminal at Coffs Harbour Airport got quite a surprise when I taxied the T6 in to join them!

User avatar
Paughco
Senior Master Sergeant
Posts: 1637
Joined: 30 Nov 2014

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Paughco »

Latest from the P3D forum at https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 96#p168396 is that A2A has a built-in "camera shake" that causes the problem. Looks like A2A and P3D need to work together on this one.

Seeya
ATB
Image

MarcE
Master Sergeant
Posts: 1147
Joined: 27 Jun 2009
Location: Southern Germany

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post MarcE »

Paughco wrote:Latest from the P3D forum at https://www.prepar3d.com/forum/viewtopi ... 96#p168396 is that A2A has a built-in "camera shake" that causes the problem. Looks like A2A and P3D need to work together on this one.

Seeya
ATB

a camera shake that influences ground steering... I'll never get into this software stuff... *doh*

lol
Cheers
Marc

Accusim obsessed skywatcher

PMDG Global Flight Operations Beta Team
Prepar3D v5.0HF2, Z170A, i7 6700k, GTX1080Ti -11GB VRAM, 32GB DDR4 RAM @2666MHz,

Hinesight 20/20
Airman Basic
Posts: 3
Joined: 11 Oct 2017

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Hinesight 20/20 »

clarkejw wrote:I must say, the crowd waiting in the terminal at Coffs Harbour Airport got quite a surprise when I taxied the T6 in to join them!
Yes. I chopped up some fellows outside the diner at KHQM as well.

Ifikratis
Airman First Class
Posts: 56
Joined: 27 May 2017

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Ifikratis »

It would be nice to hear an official answer from A2A. I'm really eager to fly my A2A fleet again..
| C172 Trainer | C182 Skylane | J3 Cub | L049 Constellation | PA24 Commanche | PA28 Cherokee | P-40 Warhawk | P-51D Military | P-51D Civilian | Spitfire MkI-II | T-6 Texan | V35B Bonanza |

User avatar
Oracle427
Chief Master Sergeant
Posts: 3815
Joined: 02 Sep 2013

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Oracle427 »

They've posted that they are working with LM on it.
Flight Simmer since 1983. PP ASEL IR Tailwheel

Blitzer
Senior Airman
Posts: 190
Joined: 24 Mar 2010

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Blitzer »

Likewise suffering with this issue after 4.1.

A pain when you almost fly A2A aircraft exclusively, but on the upside at least LM are continuing to develope P3D and it is noticeably better than FSX. There are bound to be occasional issues like this, irritating as they can be I'd sooner that than a platform that is never going to move on (FSX). :wink:
i7-6700k | Asus Maximus VIII Hero | 32GB Corsair Vengence (LED) DDR4 3000MHz (15-17-17-35) | Asus Strix GTX 1070 OC | Corsair H115i | Samsung V-Nano 950 Pro M.2 NVM Express (256GB) | Corsair Obsidian 750D Airflow Full Tower

Ifikratis
Airman First Class
Posts: 56
Joined: 27 May 2017

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post Ifikratis »

Oracle427 wrote:They've posted that they are working with LM on it.
Thanks! That's good news. Let's hope its something simple.
| C172 Trainer | C182 Skylane | J3 Cub | L049 Constellation | PA24 Commanche | PA28 Cherokee | P-40 Warhawk | P-51D Military | P-51D Civilian | Spitfire MkI-II | T-6 Texan | V35B Bonanza |

clarkejw
Senior Airman
Posts: 174
Joined: 14 Oct 2013
Location: Maitland, NSW Australia

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post clarkejw »

Ant's Winjeel is tricky to steer as well.

RotorWash
Staff Sergeant
Posts: 329
Joined: 30 Sep 2013
Location: Townsville, Queensland, Australia.

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post RotorWash »

Glad I never rush to update, here's a possible quick fix :-

https://youtu.be/zOcrjc7-wmU

User avatar
some1 - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 1543
Joined: 03 Aug 2008

Re: Bug induced by 4.1 ?

Post some1 - A2A »

Guys, the reason for this issue is that in one of the latest builds of 4.1 LM has fixed a long standing bug in the SDK (carried over from FSX days), which changed the units used by one of the variables in the sim. We have custom ground handling model for our aircraft, and this broke our steering capability.

The fix is simple and we plan to release a core accusim update in the following days that addresses this issue. In the meantime, if you've already installed 4.1, you can roll back your P3D client to version 4.0.
Michael Krawczyk

new reply

Return to “Pilot's Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: MkIV Hvd and 9 guests