Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

This is the place where we can all meet and speak about whatever is on the mind.
B-17 Flier
Staff Sergeant
Posts: 479
Joined: 25 May 2013
Location: KBOS

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post B-17 Flier »

CrewMember wrote:
B-17 Flier wrote:Any ideas when my fleet of A2A's for P3D 3.4 to V4 will be released?

I have the 182
Comanche
Cherokee
T-6
Connie
Be patient, the team is working, and all your aircrafts will be adapt to v4.
Very good, thank you.

I only asked because I get intermittent and sporadic emails from this forum.
Do you know which thread it ill be announced in when they're ready?

User avatar
Lewis - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 31581
Joined: 06 Nov 2004
Location: Beccles, Suffolk, UK
Contact:

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Lewis - A2A »

We will announce on the forum, facebook and our social channels when its ready.

thanks,
Lewis
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat

User avatar
Lewis - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 31581
Joined: 06 Nov 2004
Location: Beccles, Suffolk, UK
Contact:

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Lewis - A2A »

KJ1958 wrote:I am very happy, that A2A is offering a free upgrade for P3D v4 but I am sorry that I cannot determine, where I find it. The link leads me to the sales page, but I don't want to buy it again. Can you help please.
Thank you
Karsten
Hello,

log into your store account to downlaod your purchased products, in this case the C172.

thanks,
Lewis
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat

KJ1958
Airman Basic
Posts: 2
Joined: 06 Jun 2017

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post KJ1958 »

Thanks for your quick reply, Lewis
Unfortunately, when I download from my account, I get the same file as the one, which I already have on my computer. This is definitely not the newest version of your product. I get a C172_FSX_v.2.0.EXE which is dated 2014.

Karsten

User avatar
Oracle427
Chief Master Sergeant
Posts: 3837
Joined: 02 Sep 2013

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Oracle427 »

The filename is the same, extract it and you should have the V4 installer.
Flight Simmer since 1983. PP ASEL IR Tailwheel

User avatar
taildraggin68
Senior Master Sergeant
Posts: 2411
Joined: 14 May 2014
Location: Florida

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post taildraggin68 »

KJ1958 wrote:Thanks for your quick reply, Lewis
Unfortunately, when I download from my account, I get the same file as the one, which I already have on my computer. This is definitely not the newest version of your product. I get a C172_FSX_v.2.0.EXE which is dated 2014.

Karsten

Hey Karsten, The C172 in question should be C172_P3D_v2 and not the FSX version as they are indeed separate versions. The update to P3Dv4 is for existing P3D customers. If you have indeed purchased the P3D version, insure you are downloading the proper zip file and you will see two installers, one for P3Dv1,2,3 and an additional one for P3Dv4

deansalman
Airman
Posts: 18
Joined: 08 Jun 2017

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post deansalman »

I purchased the C172 because I missed the SKylane 182. Is a update coming soon for this plane. :wink:

I read some of the post, I see it will come soon. Miss the aircraft but the 172 will do for now

User avatar
Scott - A2A
A2A General
Posts: 15860
Joined: 11 Feb 2004
Location: USA
Contact:

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Scott - A2A »

We put new installers into the A2A store for the Accu-Sim C172 Academic and Professional, that support installing into custom directories. These new installers also include an uninstaller.

All downloads in our store have been reset, so anyone can freely just log in and grab the updated files.
(NOTE that the ZIP download has the same name but within that zip there are two independent P3D installers, one for v1-3, and another for the 64 bit v4).

Please let us know if there are any issues as we still want to be sure these installers are giving our customers 100% of what they need, before we start rolling out the rest of our Prepar3D fleet.

Scott.
A2A Simulations Inc.

TheEditor
Airman
Posts: 11
Joined: 26 Apr 2017

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post TheEditor »

Scott,

Which aircraft are included?

C182? Cherokee? Comanche? J3?

Roadburner426
Technical Sergeant
Posts: 871
Joined: 29 Jul 2008
Location: Hampton, VA

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Roadburner426 »

The C172 only. I think what he meant by the plural is the C172 installers for Academic, Professional, and Commercial. Is why he said they wanted to check and make sure that is all good before unleashing the hounds with more of them. The J3 also is a ways off. We won't see the FSX only birds until after the 172, Cherokee, 182, Comanche, T-6, and Connie have made it over to v4.
S. Jordan
AM; United States Navy
FSX/P3Dc4 Hours: 3100 and counting! All A2A birds in the hangar except the 172.

User avatar
flaviossa
Airman
Posts: 24
Joined: 21 May 2009
Location: Brazil
Contact:

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post flaviossa »

Scott - A2A wrote:Please let us know if there are any issues as we still want to be sure these installers are giving our customers 100% of what they need, before we start rolling out the rest of our Prepar3D fleet.

Scott.
Mr. Scott, it worked perfectly!!! Nice work! Thanks for this update, really needed for me due lack of SSD space.
Flávio Cardoso - P3Dv4.3 - FSX-SE
Win 10 Pro 64Bits - i74960X 4.5ghz - ASUS Rampage IV Black Ed. - Corsair H100i - 32gb Ripjaws Z - EVGA GTX1080 SC - TrackIR 5 - MCP 737R 2015 Virtual Avionics

User avatar
Scott - A2A
A2A General
Posts: 15860
Joined: 11 Feb 2004
Location: USA
Contact:

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Scott - A2A »

This is for the Accu-Sim C172 Professional and Academic. I just updated my post to reflect this.

Scott.
A2A Simulations Inc.

TheEditor
Airman
Posts: 11
Joined: 26 Apr 2017

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post TheEditor »

Scott,

I installed with the C172 with the new installer. The install seems to be fine but the plane has an error in the right wing light. See circled area in the images. This is in v4 with no shader changes. I have not uninstalled the new v4 version and installed the one released originally to see if there is a difference, maybe something different between the planes themselves.

Daytime mode
http://imgur.com/QnUDcMl
http://imgur.com/azRcaHE
http://imgur.com/f91Kp05
http://imgur.com/7uJQX8c

Night mode
http://imgur.com/uFJkTsr
http://imgur.com/nXn1a74
http://imgur.com/a1xQ8Dx


I uninstalled the new one and installed the original release of the C172 for v4 and it has the same issue as shown in the images.
Last edited by TheEditor on 08 Jun 2017, 16:01, edited 3 times in total.

User avatar
Ron Attwood
Senior Master Sergeant
Posts: 2186
Joined: 30 Nov 2010
Location: Chelmsford, Essex, UK

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post Ron Attwood »

I'm having a hard time trying to understand what is going on with this installing thing. What is the objection to having aircraft in the er..Airplanes folder and the effects in, oh I don't know, how about Effects etc. etc? I tried to install it there, i.e. into the P3Dv4 folder and no 172s showed up! There they were in their own little A2A folder. There's no telling where this will end, different devs putting their stuff all over the drive!
Jeez! :evil:
Remember a simpler age when you installed an airplane into FSX of even P3Dv3?
------------------------------------
Image
------------------------------------
Image

TheEditor
Airman
Posts: 11
Joined: 26 Apr 2017

Re: Free P3Dv4 upgrade for existing A2A P3Dv3 customers

Post TheEditor »

Starting with 3.4 and continuing in 4.0 having the addons outside the sim allows the sim to be re-installed easier. Any addons in the correct directory tree will be queued on first run of the sim. It asks you you want to active the addons in the sim. Much easier than re-installing it all.

new reply

Return to “Pilot's Lounge”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests