The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Tue Dec 12, 2017 8:45 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
PostPosted: Tue Nov 28, 2017 11:41 am 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Wed Nov 06, 2013 8:46 am
Posts: 205
It would be interesting to know if you had any progress with this...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 29, 2017 9:10 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 26274
Location: Beccles, Suffolk, UK
Just wanted to add link to the latest postings in this thread regarding a users P3Dv4 issues;
viewtopic.php?f=23&t=61851&start=30#p475621

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Dec 07, 2017 1:21 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Wed Nov 06, 2013 8:46 am
Posts: 205
Thanks Lewis, but I believe what he is suggesting is no discovery.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 08, 2017 7:42 am 
Offline
Airman

Joined: Fri Sep 06, 2013 4:49 pm
Posts: 46
Location: Upstate NY USA
Scott - A2A wrote:
...

My gut tells me something in your system is interrupting the connection to P3D via SimConnect. Since AccuSim is one of the few airplanes that work through this back door to the simulation, it makes sense that these pauses are only noticeable on an AccuSim plane, while the issue lies somewhere in P3D.

Scott.


Hey Scott, fortunately this bug doesn't impact the 4 other A2A aircraft (Cessnas and Pipers) that I have installed in P3d4. But it does appear for me with PMDG aircraft and also the RealAir Turbine Duke. It seems to be a conflict between P3d and only specific 3rd party aircraft and has been reported on various flight sim forums including the official LM forum.

The symptoms range from slight fps drops while using the mouse to intermittent servere stutters to complete loss of joystick control, depending on how heavily the hardware is stressed. I agree that it sounds like flooding of the SimConnect channel, but I've enabled SimConnect logging and not seen anything unusual.

Here's a clue though. I was able to reduce the frequency and severity of the symptoms by A) reducing the polling frequency on my mouse and B) using FSUIPC to control my joystick combined with reducing the axis polling frequency. Another option for those users with TrackIR would be to change the mode from Precision to Standard.

All this points to some problems in the mouse/joystick handling.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group