The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Thu Nov 15, 2018 2:50 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Thu Mar 01, 2018 1:54 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sun May 27, 2012 7:32 pm
Posts: 393
Hi guys,

Doing a little pattern work this morning in the T-6, which meant a lot of gear cycling up and down. After about 10 touch-and-gos, I noticed my left main gear indicator light was staying illuminated after gear retraction was complete. I went to outside view and the gear appeared to be stowed properly. Extending the gear seemed to go smoothly afterwards and no issues on landing. I kept up in the pattern and encountered the same problem over and over.

Again, no problem with extension, and the gear always visually appeared to be stowed in the up position, just the left gear indicator light stayed on the whole time when the gear was retracted. Wondering if Accusim models uplocks? No issues noticed in the maintenance hanger when I shut down the engine. Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 01, 2018 3:29 pm 
Offline
Master Sergeant

Joined: Tue Nov 05, 2013 10:48 am
Posts: 1477
Location: Oksbøl, Denmark
did you check your hydraulic oil level?

_________________
Kind Regards
Tomas

Accu-Sim aircraft in my hangar:
C172, C182, P51 Civ, P51 Mil, B17, Spitfire, P47, B377 COTS,
J3 Cub, T6, Connie, P-40, V35B


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Mar 01, 2018 3:51 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sun May 27, 2012 7:32 pm
Posts: 393
Tomas Linnet wrote:
did you check your hydraulic oil level?


Yes, almost full. Good pressure on the cockpit gauge too. Weird!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Mar 14, 2018 10:13 pm 
Offline
Master Sergeant

Joined: Tue Feb 01, 2011 11:21 am
Posts: 1004
Location: Poland
Yes it models uplocks, hmm maybe you happened to push the L key or some such and that triggered some light effects ? How would you grade those touch and go's :) ? Maybe some failure not yet accounted by the hangar is starting to develop. Get the plane on jacks and swing the gear a couple of times, see what happens, observe closely in the outside view as well to see if it locks. Check all breakers, cockpit indications, a2a pop ups, maybe check your settings, controls, assignments etc.

Maybe even reapply the update, if nothing works ? Is simconnect working like it should, no errors ? What is your version of the sim, is it up to date ?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group