The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Mon Dec 11, 2017 6:27 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 3:04 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Oct 17, 2013 5:09 pm
Posts: 23
My very favorite airplane to fly in P3Dv4.1 is the A2A Comanche. However, the other day I could no longer steer with the front wheel. So I decided to try a reinstall. After a day and a half of installs and deletions I could not find the correct location to install the A2A aircraft in. I could not find good written instructions for the installation anywhere. Can you tell me where the instructions are located? I have installed all this on my E drive. This morning I finally got the Comanche installed and everything seems to be working fine except the air speed gauge. It is on zero and never changes. Any help on correcting this will be appreciated. I use Windows 10, P3Dv4.1 and have everything updated.

One other problem I am having and I will probably need to search in another forum to find the solution is with the Flight 1, GTN 750. I have the newest update for the 650 and 750 and the screen appears but I cannot start the GPS. I have had it working in Prepar3Dv3 but just recently installed into P3Dv4.1 and cannot get it to work. If anyone can offer help here it will also be greatly appreciated. I am afraid I might be getting too old for all these updates but I keep trying!

Thanks

Lazyeight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 3:12 pm 
Offline
Chief Master Sergeant
User avatar

Joined: Mon Sep 02, 2013 7:30 pm
Posts: 2818
Location: Typically hanging around N07, 12N, KLDJ, KCDW
Are you following the checklists and removing the pitot tube cover?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 4:22 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Oct 17, 2013 5:09 pm
Posts: 23
How stupid of me not to check that. Sure enough that solved my problem. Now if only the solution to the GTN 750 could be that simple. Thanks for taking the time to show me my error. Greatly appreciated.

Lazyeight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 5:03 pm 
Offline
Chief Master Sergeant
User avatar

Joined: Mon Sep 02, 2013 7:30 pm
Posts: 2818
Location: Typically hanging around N07, 12N, KLDJ, KCDW
Have you used the A2A aircraft configurator utility accessed from the start menu to select the GPS unit?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 5:54 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Oct 17, 2013 5:09 pm
Posts: 23
Yes I have several times. I just did a new download of the Flight 1 update and now win I run the A2A Comanche 250 Aircraft Configurator I get an error message saying Cannot find sim path. The Input configurator works opens up just fine. They are both in the tools folder.
I also tried another suggestion from another forum and it said they had to turn on and off the battery switch and avionics switch. I tried that and had no change.

There may be something wrong with the aircraft configurator path that is causing the problem. Everything else seems to be working ok though.

Lazyeight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Dec 01, 2017 5:58 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Oct 17, 2013 5:09 pm
Posts: 23
Oracle427, I noticed you said to try the aircraft configurator from the start menu and I just tried that. It did open ok and showed the 750 selected. So that path worked. Not sure why the application from the tool folder could not find the path.

Lazyeight


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Dec 02, 2017 10:40 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Oct 17, 2013 5:09 pm
Posts: 23
Finally got it all working as it should.

Lazyeight


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group