[resolved] C182 in P3DV5 HF1

Post any technical issues here. This forum gets priority from our staff.
rycesz
Airman Basic
Posts: 5
Joined: 23 May 2020

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post rycesz »

Thanks Nick. The workaround with reload is OK at the moment.

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

Good morning all,
I will uninstall everything from A2A, manually clean up everything I find, and reinstall, only the C182.
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

Unfortunately still the same problem; I installed the commanche, and there everything is fine.
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11093
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post Nick - A2A »

Hello cro24 - please can you try what I mentioned in my previous post: reloading the 182.

Thanks,
Nick
A2A Simulations Inc.

ggi
Airman
Posts: 28
Joined: 24 Sep 2007

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post ggi »

Further to this - I had the fulel leak issue & deleted the log files which cleared the fault. One short flight later and the fuel leak is back. Initially I could repair it, but it returned immediately. I'm not sure if there is a link but I'm also using the F1 GTN 750 and 650 in my setup.

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

Nick - A2A wrote:
24 May 2020, 03:12
Hello cro24 - please can you try what I mentioned in my previous post: reloading the 182.
Thanks,
Nick
I thought I knew all of A2A's directories, and I skipped this one.
Handle done, Maule by default, on the ground, change of plane => C182, everything is fine.
A small flight, takeoff, landing, everything is OK. I cut the engines => oil level drops to zero.
I change C182, and each time the same problem.
Sorry my dear,
Bernard,
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

ggi wrote:
24 May 2020, 03:46
Further to this - I had the fulel leak issue & deleted the log files which cleared the fault. One short flight later and the fuel leak is back. Initially I could repair it, but it returned immediately. I'm not sure if there is a link but I'm also using the F1 GTN 750 and 650 in my setup.
Oil or fuel ??
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

FSC190
Airman
Posts: 34
Joined: 30 Mar 2005

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post FSC190 »

I can confirm this behavior.
What have you done to my plane sir? :-))
The v4 Version worked perfekt in v5, except the rain effect.
with kind regards

Roland Pohl
FSC e.V. Germany
FS Magazin Painter

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11093
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post Nick - A2A »

Thanks guys - we've been able to reproduce the issue and we're investigating it now.

Nick
A2A Simulations Inc.

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

Nick - A2A wrote:
24 May 2020, 06:12
Thanks guys - we've been able to reproduce the issue and we're investigating it now.
Nick
You are the best :wink:
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

aceridgey
Airman
Posts: 24
Joined: 21 May 2014

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post aceridgey »

Hi all,

Just to let you know, I had this issue with the fuel leak too, moving from V4 to V5.

I have deleted the A2A documents folder and will report back if issue persists.

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11093
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post Nick - A2A »

aceridgey wrote:
25 May 2020, 05:57
I have deleted the A2A documents folder and will report back if issue persists.
I'm afraid it will until we can eliminate this bug and issue an update. We've made some good progress, so hope to have more info soon.

In the meantime, it may be best to stick with auto-start on the 182 and if you need to shut down and then restart (e.g. if refuelling) just reload the aircraft as described above.

Thanks and apologies for the inconvenience,
Nick
A2A Simulations Inc.

User avatar
Nick - A2A
A2A Captain
Posts: 11093
Joined: 06 Jun 2014
Location: UK

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post Nick - A2A »

Hello guys,

We now have an update to address this issue.

For now, please can you download it manually from this link and let us know if you have any issues with engine start or shutdown in the 182 with this fix is in place. We'll make the update available via the usual method a bit later.

Many thanks,
Nick
A2A Simulations Inc.

aceridgey
Airman
Posts: 24
Joined: 21 May 2014

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post aceridgey »

Nick - A2A wrote:
25 May 2020, 10:31
Hello guys,

We now have an update to address this issue.

For now, please can you download it manually from this link and let us know if you have any issues with engine start or shutdown in the 182 with this fix is in place. We'll make the update available via the usual method a bit later.

Many thanks,
Nick
Cheers Nick,

Will test now and report back for you .

cro24
Airman
Posts: 48
Joined: 31 Aug 2017
Location: LFBX

Re: C182 in P3DV5 HF1

Post cro24 »

OOP'S
Instalation in: D:\Documents\Prepar3D v5 Add-ons\A2A

Image

Image
CM ASUS ROG STRIX Z270F / CPU Intel I7 7700K 4,2 GHz / GTX 1080 STRIX 8 Go/ Mem 4 X 8Go DDR4 skill ripjaws 2400 / P3DV5 HF2/ FS2020 Alpha /ASP3D - ASCA / FFB2 / quadrant & rudder saiteck / Trackir 5 / A2A: Bonanza / C182 / C180 / P40 / B17 ? :cry:

new reply

Return to “C182 Skylane Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests