The A2A Simulations Community
https://a2asimulations.com/forum/

Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE
https://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?f=116&t=62674
Page 1 of 1

Author:  cherokeedriver [ Sat Jan 13, 2018 8:19 pm ]
Post subject:  Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

OS is Windows 10 Pro.

Just downloaded the Subject line and it will NOT allow install unless I execute it as Administrator but when I right mouse on the .EXE the Run as Administrator option is NOT presented.

Work around???

Thx, Jim

Author:  Nick - A2A [ Mon Jan 15, 2018 3:58 am ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Hello Jim - have you actually extracted the downloaded zip file to a new folder? Simply double-clicking the zip file and then trying to run the *.exe while it's still compressed could cause issues.

Thanks,
Nick

Author:  Lewis - A2A [ Mon Jan 15, 2018 8:16 am ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Yes, it sounds like you havnt extracted the zip file

thanks,
Lewis - A2A

Author:  cherokeedriver [ Mon Jan 15, 2018 12:05 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

U GUYS WERE SPOT ON.

I HAVE UNZIPPED AND INSTALLED. Thx for the help.

Clear skies and tail winds to you both!

VBRgds, Jim

Author:  Nick - A2A [ Mon Jan 15, 2018 1:27 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

You're welcome Jim. :) If you haven't already done so, please also download and run the Accu-Sim update from here to make sure you've got the latest features and fixes.

Thanks,
Nick

Author:  cherokeedriver [ Mon Jan 15, 2018 8:09 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Thx again. Downloaded the update. Another issue

I am such a needy Forum user.

Now the Cherokee graphic is just a cabin with a seated pilot and a jumper tumbling out the back.

Will this ever end so I can fly?????

Thx guys, Jim

Author:  Oracle427 [ Mon Jan 15, 2018 10:17 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

If you are using plain old FSX without Acceleration, then you will need to download SP1 and SP2 from Microsoft and apply those.

If using any other version do not apply those updates.

Author:  cherokeedriver [ Tue Jan 16, 2018 7:10 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

According to my OS Win 10 I am current with respect to Service Packs.

Every other Graphic works fine. The only one with an issue is this Cherokee EXE.

Since there is no A2A phone support and this just doesn't work, how do I go about getting a fresh download of the S/W or get a refund?

Rgds, Jim

Author:  Nick - A2A [ Tue Jan 16, 2018 7:27 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Hello Jim,

It's not a Windows service pack which Oracle427 is referring to; it's the service packs for the original disk version of FSX itself. You should download and install both SP1 and SP2 if you use the original disk edition of FSX. (But not, as Oracle says, if you use FSX Acceleration, FSX Gold or FSX-SE).

FSX is a rather old piece of software, hence the rather complex list of possibilities. If you can let us know which edition of FSX you use, it'll be easier to help. The FSX service packs can be downloaded here: https://www.microsoft.com/Products/Game ... fault.aspx.

Thanks,
Nick

Author:  cherokeedriver [ Wed Jan 17, 2018 8:00 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Thx.

Here is what I have.

Win 10 64 Bit, i5-6500 @ 3.2 GHz, 32 GB RAM

MS Flight Simulator X Deluxe Edition Part Number X12-50237-04 DVD

Author:  Nick - A2A [ Wed Jan 17, 2018 8:22 pm ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Thanks Jim - in that case, please download and install both SP1 and SP2 from the link above.

Nick

Author:  Lewis - A2A [ Thu Jan 18, 2018 6:08 am ]
Post subject:  Re: Unable to load Cherokee180_FSX_v.2.0.EXE

Hello,

yes if using the old FSX disc version and not the Steam edition, you will have to manually update the software using the two FSX Service Packs from Microsoft. Its a simple download and installation, just remember to restart after installation and you should be good to go in no time.

thanks,
Lewis

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/