P3D v5 seems HIGHLY unstable compared to v4

Post any technical issues here. This forum gets priority from our staff.
ianfisher 101
Airman First Class
Posts: 92
Joined: 31 Jul 2019
Location: Clevedon. UK

Re: P3D v5 seems HIGHLY unstable compared to v4

Post ianfisher 101 »

After 46 mins of flight in the Bonanza CTD

Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 5.0.24.34874, time stamp: 0x5eab3677
Faulting module name: panels.dll, version: 5.0.24.34874, time stamp: 0x5eab35f8
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000000489fb
Faulting process ID: 0x500
Faulting application start time: 0x01d62467263dc196
Faulting application path: F:\Lockheed Martin\Prepar3D v5\Prepar3D.exe
Faulting module path: F:\Lockheed Martin\Prepar3D v5\panels.dll
Report ID: 833ff078-9864-4e69-968d-0b9bc4e8ffdd
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Panels.dll again. Using default GNS not the RXP version. This is one for the A2A Tech team to solve but I have issues with both the Bonanza and the C-172 CTD. I'm going to jump into the cub abd try that.
Spitfire I & II : P-51 Mustang : L-049 Constellation : C182 Skylane : Comanche 250 : T-6 Texan : P-40 Warhawk : P-51 Civilian Mustang : Cherokee 180 : C172 Trainer : V35B Bonanza : Piper J-3 Cub

User avatar
Lewis - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 31048
Joined: 06 Nov 2004
Location: Beccles, Suffolk, UK
Contact:

Re: P3D v5 seems HIGHLY unstable compared to v4

Post Lewis - A2A »

best to start a new topic Ian as this thread ended up being a AMD GPU issue from the looks of it.

Where as your panels.dll issue is the exact issue I myself have experienced with v5.

cheers,
Lewis
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat

User avatar
djc12339
Airman Basic
Posts: 5
Joined: 09 Aug 2015

Re: P3D v5 seems HIGHLY unstable compared to v4

Post djc12339 »

HI All, i to can confirm that P3Dv5 crashes as soon as i load my A2A C172 . i am using the updated version specifically for v5 .As soon as the scenario loads and i click anywhere on the image , P3DV% becomes faded and unresponsive and a couple of seconds later i will the message "P3DV5 HAS STOPPED WORKING AND NEEDS TO CLOSE " . Quite frustrating to say the least . I works perfectly in P3DV4....i have checked all the related graphic settings on my 1080ti , which are all set as per Lockheed Martins instruction. Can anybody enlighten me as to what to try here . I m not aware of any event logger to see EXACTLY whats causing the issue .
TIA
regards Des (nespie)

User avatar
Lewis - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 31048
Joined: 06 Nov 2004
Location: Beccles, Suffolk, UK
Contact:

Re: P3D v5 seems HIGHLY unstable compared to v4

Post Lewis - A2A »

djc12339 wrote:
14 May 2020, 15:54
HI All, i to can confirm that P3Dv5 crashes as soon as i load my A2A C172 . i am using the updated version specifically for v5 .As soon as the scenario loads and i click anywhere on the image , P3DV% becomes faded and unresponsive and a couple of seconds later i will the message "P3DV5 HAS STOPPED WORKING AND NEEDS TO CLOSE " . Quite frustrating to say the least . I works perfectly in P3DV4....i have checked all the related graphic settings on my 1080ti , which are all set as per Lockheed Martins instruction. Can anybody enlighten me as to what to try here . I m not aware of any event logger to see EXACTLY whats causing the issue .
TIA
regards Des (nespie)
Hello,

please can you create a tech support post in the C172 tech support forum so we can help get you up and running. The C172 is now running over so long as you are all updated but best to troubleshoot your particular issue in its own support thread.

thanks,
Lewis
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat

new reply

Return to “C172 Trainer Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests