FSUIPC INFO

Post any technical issues here. This forum gets priority from our staff.
User avatar
Gypsy Baron
A2A Master Mechanic
Posts: 3305
Joined: 02 Aug 2008
Location: San Francisco

Re: FSUIPC known issues

Post Gypsy Baron »

pj_3 wrote:OK, Lewis, Scott, et al - one more - the flap lever. Hardware - Desktop aviator, 2090, analogue - works on everything else through FSUIPC... except the 172. Everything else on this controller is file, spectacles, throttle, mixture, trim wheel, plus most switches with the exceptions being the actual Starter part of the keyswitch (I've read of this elsewhere, along with the fix, I think).

Thanks

pj
The C172 uses the standard FSX controls that are normally mapped to "F6" and "F7".
Those are the Flaps Decrement and Flaps Increment functions.

You can assign an axis in FSUIPC and set it to use "zones" and send the appropriate "F6" or "F7"
equivalent FSX commands when the zones are entered from each direction.

I have done this on a couple of aircraft but for the C172 I just use my 'standard' "A" and "B" switches
on my X-45 stick to increment or decrement the flaps with each click.

Paul

Image

User avatar
some1 - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 1530
Joined: 03 Aug 2008
Location: Poland

Re: FSUIPC known issues

Post some1 - A2A »

Flap lever is working in the update.
Michael Krawczyk

User avatar
pj_3
Senior Airman
Posts: 169
Joined: 13 Oct 2007
Location: Ontario, Canada

Re: FSUIPC known issues

Post pj_3 »

Er... forgive me, Mike - what update??
Image

[email protected] on EK water, ASUS P8P67 B3 DL; EVGA GTX780; 8 gig Corsair Vengeance [email protected]; Win 7-64; TH2G w/3x19" VA926; Homebuilt cockpit; MD-80 throttle quadrant; TrackIR5: DX10 only.

User avatar
some1 - A2A
A2A Lieutenant Colonel
Posts: 1530
Joined: 03 Aug 2008
Location: Poland

Re: FSUIPC known issues

Post some1 - A2A »

The unreleased one.
Michael Krawczyk

User avatar
pj_3
Senior Airman
Posts: 169
Joined: 13 Oct 2007
Location: Ontario, Canada

Re: FSUIPC known issues

Post pj_3 »

Man! You got me all excited there, for a minute or two!
Image

[email protected] on EK water, ASUS P8P67 B3 DL; EVGA GTX780; 8 gig Corsair Vengeance [email protected]; Win 7-64; TH2G w/3x19" VA926; Homebuilt cockpit; MD-80 throttle quadrant; TrackIR5: DX10 only.

User avatar
Boon1986
Staff Sergeant
Posts: 297
Joined: 12 Jul 2009
Location: Germany - Viersen
Contact:

Re: FSUIPC INFO

Post Boon1986 »

Year kill my Brake Problem Thanks!!!
ImageImage
PIC of:
GA: C172-/C182-/P28-180-/P250-/ -Accu-SIM
WOS: B377-L049-COTS-/PJ3-/ -AccuSim
WOP: P40-/Spitfire-/B17-/P51-/ -AccuSim

fatmanlbb
Airman Basic
Posts: 2
Joined: 27 Sep 2012

Re: FSUIPC INFO

Post fatmanlbb »

Ditto on the Desktop Aviator Cessna fuel selector. I can't seem to find anything to map it to,
FSUIPC or LVARS.






lvars

User avatar
Gypsy Baron
A2A Master Mechanic
Posts: 3305
Joined: 02 Aug 2008
Location: San Francisco

Re: FSUIPC INFO

Post Gypsy Baron »

fatmanlbb wrote:Ditto on the Desktop Aviator Cessna fuel selector. I can't seem to find anything to map it to,
FSUIPC or LVARS.






lvars
I use "L:FSelC172" with parameters of 1, 50 and 100 for Left, Both, Right.

Paul

Image

fatmanlbb
Airman Basic
Posts: 2
Joined: 27 Sep 2012

Re: FSUIPC INFO

Post fatmanlbb »

Thanks Paul!!
The fuel cutout?
J
fatmanlbb wrote:Ditto on the Desktop Aviator Cessna fuel selector. I can't seem to find anything to map it to,
FSUIPC or LVARS.






lvars

User avatar
Gypsy Baron
A2A Master Mechanic
Posts: 3305
Joined: 02 Aug 2008
Location: San Francisco

Re: FSUIPC INFO

Post Gypsy Baron »

fatmanlbb wrote:Thanks Paul!!
The fuel cutout?
J
I'm using "L:Eng1_FuelCutOffSwitch" set to TOGGLE via my FSUIPC MCRO file. You can also send
a parameter of "1" or "0" to set the state via the FSUIPC controls menu setup.

Paul

Image

andrew737
Senior Airman
Posts: 216
Joined: 08 Jan 2013

Re: FSUIPC INFO

Post andrew737 »

How do I disable FSUIPC battery management?

At present in the FSUIPC UI it is set to 1; this is default - is this the correct setting?

Thanks
Kind Regards and Thanks

Andrew

n421nj
Chief Master Sergeant
Posts: 3524
Joined: 17 Mar 2013
Location: KCDW

Re: FSUIPC INFO

Post n421nj »

I'm away from my computer but I think there is a check box above the battery one that allows you to enable/disable it in fsuipc. I'll check once I get home.
Andrew

ASUS ROG Maximus Hero X, Intel i7 8770K, Nvidia GTX 1080, 32GB Corsair Vengeance 3000 RAM, Corsair H90i liquid cooler.

All Accusim Aircraft
Accu-Feel, 3d Lights Redux

FlipS
Senior Airman
Posts: 121
Joined: 15 Oct 2013

Re: FSUIPC INFO

Post FlipS »

Peter Dowson released a new version of FSUIPC (v 4.923) compatible with Prepar3D v2.0.

User avatar
jmann
Airman First Class
Posts: 62
Joined: 20 Nov 2013

Re: FSUIPC INFO

Post jmann »

FlipS wrote:Peter Dowson released a new version of FSUIPC (v 4.923) compatible with Prepar3D v2.0.
Heck yeah! Won't be long and we can put FSX back in the box and pull it out every now and then and reminisce much like FS9.

Enetti
Airman Basic
Posts: 1
Joined: 23 Dec 2013

Re: FSUIPC INFO

Post Enetti »

Has anyone managed to map the dash or anti glare lights to an axis? I have the registered fsuipc.

new reply

Return to “C172 Trainer Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests