Search found 32 matches

mike2060
20 Jan 2014, 16:01
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

Re: DME not working in FREQ and GS/T modes

So I went to EDNY and it worked fine. So I checked out two VORs that weren't working before and now they work fine. I will keep an eye on it but they were not working before and now magically they are. Ok, glad to hear that we have at least the same results. Thanks for testing, Mike. We will be kee...
mike2060
19 Jan 2014, 09:59
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

Re: DME not working in FREQ and GS/T modes

So I went to EDNY and it worked fine. So I checked out two VORs that weren't working before and now they work fine. I will keep an eye on it but they were not working before and now magically they are.
mike2060
19 Jan 2014, 08:20
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

Re: DME not working in FREQ and GS/T modes

CYHZ 115.1 CYYG 113.8 are two that I know didn't work for me. The DME in it's first mode works for me now which it wasn't before so A2A must have done something to partly fix it. But like I said, if you are doing an ILS that has a separate DME you are short of luck with the freq mode not working. M...
mike2060
18 Jan 2014, 15:21
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

Re: DME not working in FREQ and GS/T modes

Mike, To be honest, so far I didn't have any problems like you mentioned. Could you please indicate the stations concerned (location, ILS FREQ, VOR/DME FREQ) so I could give it a try and see whether my system is behaving differently? CYHZ 115.1 CYYG 113.8 are two that I know didn't work for me. The...
mike2060
17 Jan 2014, 18:16
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

Re: DME not working in FREQ and GS/T modes

I just did a test on my homebase LSZH. you see the ILS 16 (110.50) tuned on NAV 1 and the local VOR KLO tuned remotely on the DME (114.85). The indication is exactly as it should. https://dl.dropboxusercontent.com/u/94175055/A2A-DME-07.jpg Are you sure that the VOR you tuned for DME reference does ...
mike2060
17 Jan 2014, 10:50
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working in FREQ and GS/T modes
Replies: 10
Views: 1327

DME not working in FREQ and GS/T modes

I have been having no problems with the DME in RMT mode after the 1.6 update but the FREQ and GS/T modes are not working. This makes it impossible to do some instrument approaches correctly as you need the ILS on Nav1 for the autopilot and then you need the DME tuned to a VOR with a DME. I will keep...
mike2060
11 Jan 2014, 14:59
Forum: Pilot's Lounge
Topic: Accu-Sim Core Update v.1.6 (includes the C172 Trainer)
Replies: 45
Views: 71665

Re: Accu-Sim Core Update v.1.6 (includes the C172 Trainer)

My DME now works! Hopefully it stays this way...

I thought that there was a bug when my airspeed didn't work...then I realized I forgot to take of the pitot cover!! :roll:
mike2060
28 Dec 2013, 12:12
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working: P3D 2.0 problem?
Replies: 10
Views: 2001

Re: DME not working: P3D 2.0 problem?

With all due respect gentlemen, but that is not true :D ! I regularly use P3D V2 and I can use the DME within the same specs as for FSX. Just be aware that P3D uses a similarly outdated database as FSX does. And furthermore be also aware that within FSX you can only tune a navaid (no matter what ki...
mike2060
28 Dec 2013, 12:10
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working: P3D 2.0 problem?
Replies: 10
Views: 2001

Re: DME not working: P3D 2.0 problem?

My DME got progressively worse to the point it doesn't work at all now.
mike2060
27 Dec 2013, 06:02
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working: P3D 2.0 problem?
Replies: 10
Views: 2001

Re: DME not working: P3D 2.0 problem?

There are already 2 posts on this. The DME is borked for FSX as well. Mine has ceased functioning all together.
mike2060
09 Dec 2013, 19:13
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: DME not working sometimes
Replies: 13
Views: 2715

Re: DME not working sometimes

My DME now never works. I have just started using the GPS until it is fixed.
mike2060
09 Dec 2013, 19:11
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: Plane's performance degrades over the course of flight
Replies: 15
Views: 1770

Re: Plane's performance degrades over the course of flight

GrahamP wrote:I almost feel I should apologise for asking this but are you leaning the mixture as you climb above 3,000 feet?
Yes I did. I am thinking it is icing that was the problem.
mike2060
09 Dec 2013, 13:16
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: Plane's performance degrades over the course of flight
Replies: 15
Views: 1770

Re: Plane's performance degrades over the course of flight

Lol thanks. I have used H before, don't know why I thought it was M now :P
mike2060
09 Dec 2013, 05:37
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: Plane's performance degrades over the course of flight
Replies: 15
Views: 1770

Re: Plane's performance degrades over the course of flight

The reason I didn't think it was icing was because I know you can press "m" and it removes it (didn't work for me this time). FSX has a bug where it will give carburetor icing to planes that don't even have one, so if one presses "m" it turns on "carb heat" and it goes away. But I did forget about p...
mike2060
08 Dec 2013, 14:11
Forum: C172 Trainer Tech Support
Topic: Plane's performance degrades over the course of flight
Replies: 15
Views: 1770

Re: Plane's performance degrades over the course of flight

FlipS wrote:Did you go to the hangar with your airplane?
Yes the first time it happened I overhauled the plane while in the air to no avail.

Go to advanced search