The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Wed Sep 20, 2017 6:16 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Sun Feb 08, 2015 5:23 pm 
Offline
Master Sergeant
User avatar

Joined: Tue Nov 30, 2010 10:07 am
Posts: 1411
Location: Chelmsford, Essex, UK
We haven't heard from Davidal since his opening post. Did he get the shadows to work? Is he off on holiday? Has he had an accident? I do hope he's OK.

_________________
------------------------------------
Image
------------------------------------
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Fri Aug 18, 2017 1:58 pm 
Offline
Airman

Joined: Fri Apr 01, 2011 6:40 am
Posts: 49
Location: Switzerland - LSZF
This is an old thead but I still hope for a solution.

As discussed before, the J3 cockpit panel does not show shadows in DX10 mode, except on the instruments. There might be a problem with the panel texture, which seems to be different on all other A2A aircraft, where I don't have this problem. Has anybody found a solution here like alternative vc texture files or special DX10 fixer settings?

_________________
Felix


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Sat Aug 19, 2017 2:35 pm 
Online
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 25581
Location: Lowestoft Suffolk UK
Hello,

check your dx10 documentation there's a way to force the fixer to create shadows for non dx10 aircraft. Cant remember of the top of my head what its exact name is. Something along the lines force dx10 cockpit or something.

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 2:09 am 
Offline
Airman

Joined: Fri Apr 01, 2011 6:40 am
Posts: 49
Location: Switzerland - LSZF
Hi Lewis

Thanks for the tip. There are actually two possible setting oprtions in the DX10 fixer:

Legacy Aircraft Self Shadow
Legacy Aircraft Force Shadows

Unfortunately, neither of them enables the shadows on the panel. As said before it is not a general shadow problem here, as the J3 shows all VC shadows as expected, except those on th panel. It looks quite funny if the shadows move over the panel and only the instruments show them, but not the panel itself.

I suppose there is a little problem with the panel texture. But what I can see from videos taken with the J3 in P3D, those shadows are possible. The question is whether you changed something from the FSX version to the P3D version in this respect.

_________________
Felix


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 5:02 am 
Online
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 25581
Location: Lowestoft Suffolk UK
Hello Felix,

the Cub doesn't have any version for the P3D platform at the time of this post.

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Thu Aug 24, 2017 8:24 am 
Offline
Airman

Joined: Fri Apr 01, 2011 6:40 am
Posts: 49
Location: Switzerland - LSZF
Have a look here: https://www.youtube.com/watch?v=al2DZ6WzWVU

The shadows obviously work well here. If so, the J3 panel seems to be one of the rare exceptions that don't work correctly in DX10 mode with DX10 fixer...

_________________
Felix


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cockpit shadows
PostPosted: Sat Aug 26, 2017 2:40 am 
Offline
Airman

Joined: Fri Apr 01, 2011 6:40 am
Posts: 49
Location: Switzerland - LSZF
Hi Lewis
Please have a look here: https://www.avsim.com/forums/topic/5183 ... nt-3698377
for your information.
Maybe there is a chance for an update...?

_________________
Felix


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group