The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Wed May 24, 2017 4:23 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Dec 11, 2011 5:49 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Dec 01, 2011 6:52 pm
Posts: 36
I posted this over in the Cub discussion thread, and THEN realized this parallel "Support" thread was here... Sorry for the repeat, but I really wanted to bring this question to the attention of the pros...

Quote:
LOVING my Cub -- what a great airplane!! And what a tremendous job you guys did in bringing this to life for us! THANKS!!

I'm still finding my way around some of the details, and have plenty to learn... Forgive me if this amounts to a "silly question":

I fly with ambient sounds played through a decent speaker system, and use a headset for ATC, etc. But thus far, all of the Accusim expansion sounds only play through my headset. I can't find a way to have them play through the speakers, with all the other 'ambient' sounds.

I'd really like to get the engine chatter, wind noise, etc out of my head and outside where they seem more at home -- is there a "tweak" I can make to have those sounds play through the "Sounds" channel of FSX, rather than the "Voice" channel? Maybe a .cfg entry that could be altered??

Thanks in advance,
Drizzle

_________________
i5-2500k(4.6GHz)|GTX980Ti|Oculus DK2|16GB DDR3|2 SSDs(OS & P3D/addons)|640GB HD(storage)|Saitek yoke, pedals, throttle, trim|Win10 64-bit|P3DV3.2|ORBX All Regions&most airports|A2A Cub, 172, 182, Cherokee & Comanche


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 03, 2012 9:53 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Dec 01, 2011 6:52 pm
Posts: 36
Is there no help for this? No ideas???

It would still be helpful to hear a reply, even if the answer is "no"...

Thanks again,
Drizzle

_________________
i5-2500k(4.6GHz)|GTX980Ti|Oculus DK2|16GB DDR3|2 SSDs(OS & P3D/addons)|640GB HD(storage)|Saitek yoke, pedals, throttle, trim|Win10 64-bit|P3DV3.2|ORBX All Regions&most airports|A2A Cub, 172, 182, Cherokee & Comanche


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 03, 2012 10:10 pm 
Offline
VIP Partner
User avatar

Joined: Fri Feb 16, 2007 3:27 am
Posts: 4349
I do something very similar to you. Here is how I do it with Windows 7:
1) Set your default sound device to your audible speakers (not headsets).
2) In FSX set your sound to your audible speakers (must have SP2/Acceleration).
3) In FSX set your voice/atc to your headphones.

Using this method, I have all my sounds, including environmental coming through my speakers, while all my ATC calls come through my headphones only. Simple.

_________________
ImageImage
ImageImage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 03, 2012 11:19 pm 
Offline
Airman

Joined: Thu Dec 01, 2011 6:52 pm
Posts: 36
Cody, YOU ROCK!!!!! THANK YOU!! :D

Simple fix, simple instructions -- problem solved!! (My problem was that the headsets were my default sound device....)

_________________
i5-2500k(4.6GHz)|GTX980Ti|Oculus DK2|16GB DDR3|2 SSDs(OS & P3D/addons)|640GB HD(storage)|Saitek yoke, pedals, throttle, trim|Win10 64-bit|P3DV3.2|ORBX All Regions&most airports|A2A Cub, 172, 182, Cherokee & Comanche


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 20, 2012 3:40 am 
Offline
VIP Partner
User avatar

Joined: Fri Feb 16, 2007 3:27 am
Posts: 4349
Drizzle wrote:
Cody, YOU ROCK!!!!! THANK YOU!! :D

Simple fix, simple instructions -- problem solved!! (My problem was that the headsets were my default sound device....)

I'm very happy that fixed the issue for you, and apologize for missing your post. Enjoy buddy!

_________________
ImageImage
ImageImage


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 09, 2017 7:53 am 
Offline
Airman Basic

Joined: Mon Jan 09, 2017 7:49 am
Posts: 1
CodyValkyrie wrote:
Drizzle wrote:
Cody, YOU ROCK!!!!! THANK YOU!! :D

Simple fix, simple instructions -- problem solved!! (My problem was that the headsets were my default sound device....)

I'm very happy that fixed the issue for you, and apologize for missing your post. Enjoy buddy!


I realize this post is several years old, and I am not sure if Cody will every see it, but I just wanted to drop you a line, to say thank you so much Cody! This fixed a similar problem of mine that was driving me nuts! Much appreciated!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group