The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Thu Oct 18, 2018 10:13 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Fuel Tank selector
PostPosted: Sun Jul 02, 2006 4:30 pm 
Offline
Senior Airman

Joined: Mon Oct 10, 2005 3:45 pm
Posts: 112
This may apply to all series, but I have only been flying the A-3 so I can only speak to the A-3 for now.

It doesn't matter where I put the fuel selector switch, (I can't even choose the drop tank), the sim will draw from the drop tank first, then the rear than the front.

The tank indicator will give the fuel quanity in whatever tank I select but the sim draws from whatever tank it wants to (ie drop first, then rear then front)

Is this a bug or is FS2k4 just programmed like this. I was hoping that I would have to control the fuel tank flow.

Let me know

Thanks

BM357_TinMan


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 03, 2006 9:45 am 
Offline
A2A Major

Joined: Tue Jan 18, 2005 11:37 am
Posts: 461
That is correct, the selector just shows you the tank contents.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 03, 2006 10:52 am 
Offline
Senior Airman

Joined: Mon Oct 10, 2005 3:45 pm
Posts: 112
will this be fixed, or is it a fs9 issue?

TynMahn


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 05, 2006 2:25 pm 
Offline
Senior Airman

Joined: Mon Oct 10, 2005 3:45 pm
Posts: 112
BM357_TinMan wrote:
will this be fixed, or is it a fs9 issue?


Knock Knock, Hello? Question


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 05, 2006 5:23 pm 
Offline
A2A Colonel
User avatar

Joined: Tue Mar 02, 2004 2:56 am
Posts: 3522
Location: Bytom, Poland
Hi. Do you have problem with the fuel selector or fuel level gauge?
The fuel level gauge shows the content of the front OR rear tank. One selects between tanks by a tank selector switch. The fuel selector has no impact on the fuel level gauge.

regards
ROB


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 05, 2006 7:05 pm 
Offline
Senior Airman

Joined: Mon Oct 10, 2005 3:45 pm
Posts: 112
Actually it is just the opostite as what I think you are saying. The fuel tank selector (slightly hidden and to the lower right of the panel) allows you to select between the front and rear tanks, but only changes what the fuel gauge reads. That is, if you select the front tank, then you read the hash marks on the fuel gauge that correspond to the front fuel tank.

This does NOT effect which tank is being drawn from.

So, the fuel tank selector (unless there is another that I am unaware of) DOES have an impact on the fuel level gauge (as it should) but doesn't effect the tank from which you are drawing (as I think it should) I could be wrong and in the 190A3, fuel was drawn automatically from the ext, then rear, then front, but I doubt this. Why even have a switch if it was automatic.

TynMahn


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 06, 2006 5:30 am 
Offline
A2A Colonel
User avatar

Joined: Tue Mar 02, 2004 2:56 am
Posts: 3522
Location: Bytom, Poland
The fuel selector is hidden on the lower left of the panel. Use the fuel selector 2D pop-up panel (SHIFT+6) to operate.

regards
ROB


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group