The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Sat Sep 22, 2018 8:41 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Turn off damage accusim
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 7:30 am 
Offline
Airman

Joined: Thu Sep 07, 2017 1:32 pm
Posts: 10
I am doing repeated 25 - 35 knot crosswind landing practice in the T-6 and would like to
NOT have to continue to remember to shift-4 damage off or go to the maintenance hanger.
Is there a way to permanently configure damage On-Off?

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 7:37 am 
Offline
Technical Sergeant
User avatar

Joined: Mon May 04, 2015 12:53 pm
Posts: 664
Location: Atlanta, Georgia
tttt wrote:
I am doing repeated 25 - 35 knot crosswind landing practice in the T-6 and would like to
NOT have to continue to remember to shift-4 damage off or go to the maintenance hanger.
Is there a way to permanently configure damage On-Off?

Thanks


You are most likely exceeding the crosswind component of that aircraft.

_________________
P3D Version 3.4
ATC by Pro ATC X

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 8:19 am 
Offline
Technical Sergeant

Joined: Sat Jun 27, 2009 3:39 am
Posts: 786
Location: Southern Germany
bobsk8 wrote:
tttt wrote:
I am doing repeated 25 - 35 knot crosswind landing practice in the T-6 and would like to
NOT have to continue to remember to shift-4 damage off or go to the maintenance hanger.
Is there a way to permanently configure damage On-Off?

Thanks


You are most likely exceeding the crosswind component of that aircraft.



When you are in an emergency you can't choose eather.. ^^

_________________
An antique aircraft is like your best friend's wife:
Look and admire...
BUT DO NOT TOUCH!!!!!!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 10:53 am 
Offline
Master Sergeant
User avatar

Joined: Tue Jun 23, 2015 1:59 pm
Posts: 1144
Location: LBSF
Hi,

I believe, you can disable plane crashes from the sim itself and you can practice those dangerous crosswind landings without any worries of damage. :wink:

Cheerz,
Will

_________________
Bonanza Skylane Skyhawk Cherokee Cub
Texan Mustang Spitfire
Flying Fortress


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Oct 16, 2017 11:05 am 
Offline
Chief Master Sergeant
User avatar

Joined: Mon Sep 02, 2013 7:30 pm
Posts: 3304
Location: Typically hanging around N07, 12N, KLDJ, KCDW
They know how to turn it off, but they are asking if the damage setting can be locked on/off.

As far as I know, the answer is no.

_________________
Flight Simmer since 1983. Private Pilot
Paramus Flying Club http://www.flyingclub.org


Last edited by Oracle427 on Tue Oct 17, 2017 7:22 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 17, 2017 7:17 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28076
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello,

if its all in one flight, just hit damage OFF in shift + 3 panel.

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Oct 17, 2017 11:05 am 
Offline
Airman

Joined: Thu Sep 07, 2017 1:32 pm
Posts: 10
The original post should have said Shift 3 (NOT shift 4) and the maintenance hangar.
A crash wipes out the damage-off setting when FSX automatically resumes after a crash,
which can occur fairly often in this practice, so if don't remember Shift 3, next time the
maintenance hangar. Would be better if damage was a permanent toggle on/off till the
user decides differently.
Thanks,
tttt


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 18, 2017 5:24 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28076
Location: Beccles, Suffolk, UK
Oh right, in that case as others say then, you'd be looking to turn damage off in fsx itself re-crash detection.

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group