The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Wed Jun 20, 2018 2:13 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 10:06 am 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
Hi, so I'm flying along in my 182, I have the Flight1 GTN750 installed. I have a DIRECT TO set in the GPS. But I'm flying to a VOR with both the GTN in CDI mode and VOR 2 tuned to the same freq.

VOR 1 is pointing to the correct VOR.
VOR 2 is pointing to the correct VOR.
The 750 is giving me distance to the VOR.
But on the KN 62A, despite the same freq tuned I'm not getting any DME.

Am I doing something incorrectly?

Thanks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 6:59 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Mon Jan 18, 2016 3:24 pm
Posts: 112
Location: Home or at the Airport. Hershey, Penna.
B-17 Flier wrote:
Hi, so I'm flying along in my 182, I have the Flight1 GTN750 installed. I have a DIRECT TO set in the GPS. But I'm flying to a VOR with both the GTN in CDI mode and VOR 2 tuned to the same freq.

But on the KN 62A, despite the same freq tuned I'm not getting any DME.

Am I doing something incorrectly?

Thanks.


Is the VOR a VOR/DME?
There are exceptions in the sim. Not every VOR has a DME locating beacon.

_________________
-----------------
Comanche, Skyhawk, Skylane, Cherokee, Civilian Mustang, Texan, COTS L049, Military Mustang, and P-40 'Hawk'
1680+ Hours FSX:SE
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:05 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
joespeed52 wrote:
B-17 Flier wrote:
Hi, so I'm flying along in my 182, I have the Flight1 GTN750 installed. I have a DIRECT TO set in the GPS. But I'm flying to a VOR with both the GTN in CDI mode and VOR 2 tuned to the same freq.

But on the KN 62A, despite the same freq tuned I'm not getting any DME.

Am I doing something incorrectly?

Thanks.


Is the VOR a VOR/DME?
There are exceptions in the sim. Not every VOR has a DME locating beacon.

Not sure, it was the Australian Essenden VOR. 114.9 I think.
I'll have to try others.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:14 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Mon Jan 18, 2016 3:24 pm
Posts: 112
Location: Home or at the Airport. Hershey, Penna.
B-17 Flier wrote:
Not sure, it was the Australian Essenden VOR. 114.9 I think.
I'll have to try others.

Essendon is an NDB, Are you sure? Freq. 356?

_________________
-----------------
Comanche, Skyhawk, Skylane, Cherokee, Civilian Mustang, Texan, COTS L049, Military Mustang, and P-40 'Hawk'
1680+ Hours FSX:SE
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:19 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
joespeed52 wrote:
B-17 Flier wrote:
Not sure, it was the Australian Essenden VOR. 114.9 I think.
I'll have to try others.

Essendon is an NDB, Are you sure? Freq. 356?

YMEN, it had a VOR freq, 114.9

I'm positive. And I know the difference between an NDB and a VOR to be sure.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:23 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Mon Jan 18, 2016 3:24 pm
Posts: 112
Location: Home or at the Airport. Hershey, Penna.
The Melbourne VOR is a DME also, but the Freq. is 114.1... I'm looking at SkyVector as we speak.

_________________
-----------------
Comanche, Skyhawk, Skylane, Cherokee, Civilian Mustang, Texan, COTS L049, Military Mustang, and P-40 'Hawk'
1680+ Hours FSX:SE
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:30 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
joespeed52 wrote:
The Melbourne VOR is a DME also, but the Freq. is 114.1... I'm looking at SkyVector as we speak.

Ok, so I was mistaken, I knew it was 114.something. I had the correct VOR as the VOR needles moved. They wouldn't move if it wasn't correctly tuned to the freq.

Question is it a DME VOR?

As I indicated above, I will try again later at a different location.

Are you looking to start a flame war or something? Semantics, the VOR needles moved, they would not move if it wasn't tuned, I knew it was 114 but got the number after the decimal wrong. No big deal.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:34 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Mon Jan 18, 2016 3:24 pm
Posts: 112
Location: Home or at the Airport. Hershey, Penna.
B-17 Flier wrote:
joespeed52 wrote:
The Melbourne VOR is a DME also, but the Freq. is 114.1... I'm looking at SkyVector as we speak.

Ok, so I was mistaken, I knew it was 114.something. I had the correct VOR as the VOR needles moved. They wouldn't move if it wasn't correctly tuned to the freq.

Question is it a DME VOR?

As I indicated above, I will try again later at a different location.

Are you looking to start a flame war or something? Semantics, the VOR needles moved, they would not move if it wasn't tuned, I knew it was 114 but got the number after the decimal wrong. No big deal.


It has DME, yes. If you tune the Freq, and have the DME on, it should report distance. Not trying to be aggressive, just wanted to clarify and make sure we were on the same page.

_________________
-----------------
Comanche, Skyhawk, Skylane, Cherokee, Civilian Mustang, Texan, COTS L049, Military Mustang, and P-40 'Hawk'
1680+ Hours FSX:SE
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:40 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
joespeed52 wrote:
B-17 Flier wrote:
joespeed52 wrote:
The Melbourne VOR is a DME also, but the Freq. is 114.1... I'm looking at SkyVector as we speak.

Ok, so I was mistaken, I knew it was 114.something. I had the correct VOR as the VOR needles moved. They wouldn't move if it wasn't correctly tuned to the freq.

Question is it a DME VOR?

As I indicated above, I will try again later at a different location.

Are you looking to start a flame war or something? Semantics, the VOR needles moved, they would not move if it wasn't tuned, I knew it was 114 but got the number after the decimal wrong. No big deal.


It has DME, yes. If you tune the Freq, and have the DME on, it should report distance. Not trying to be aggressive, just wanted to clarify and make sure we were on the same page.

As I type this on my Mac while I'm flying to the station, I have ML tuned in the unit to 114.1.
VOR needle is deflected.
Time to Groundspeed/Tie to station all dashes.
Switch now in the middle, I see 114.1 and all dashes to the left.
Switch positioned all the way to the left I'm picking up distance.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:46 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Mon Jan 18, 2016 3:24 pm
Posts: 112
Location: Home or at the Airport. Hershey, Penna.
B-17 Flier wrote:
As I type this on my Mac while I'm flying to the station, I have ML tuned in the unit to 114.1.
VOR needle is deflected.
Time to Groundspeed/Tie to station all dashes.
Switch now in the middle, I see 114.1 and all dashes to the left.
Switch positioned all the way to the left I'm picking up distance.

Sounds good. Fly safe!

_________________
-----------------
Comanche, Skyhawk, Skylane, Cherokee, Civilian Mustang, Texan, COTS L049, Military Mustang, and P-40 'Hawk'
1680+ Hours FSX:SE
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Nov 25, 2017 7:56 pm 
Offline
Staff Sergeant

Joined: Sat May 25, 2013 8:50 am
Posts: 423
Location: KBOS
joespeed52 wrote:
B-17 Flier wrote:
As I type this on my Mac while I'm flying to the station, I have ML tuned in the unit to 114.1.
VOR needle is deflected.
Time to Groundspeed/Tie to station all dashes.
Switch now in the middle, I see 114.1 and all dashes to the left.
Switch positioned all the way to the left I'm picking up distance.

Sounds good. Fly safe!


Um, it's not working hen the switch is all the way to the right.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group