The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Sun Oct 21, 2018 1:04 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Addled Instruments
PostPosted: Sat Jan 20, 2018 5:15 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 20, 2018 4:57 pm
Posts: 4
The instruments on both my a2a Cherokee and a2a C172 have ceased to be readable ... especially when backlit. There appears to be a garbled pattern slip a :?: :| cross the panel instruments. This is in FSX on Windows 10 ! Works fine on Windows 7. I have a screenshot of the problem but am unsure as to whether this can be attached to this question


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Sun Jan 21, 2018 2:33 pm 
Offline
A2A Captain
User avatar

Joined: Fri Jun 06, 2014 1:06 pm
Posts: 7423
Location: United Kingdom
Hello GLEN85 - a screenshot would certainly help to get to the bottom of this one! :) To post one, you'll need to upload it to one of the free file/image hosting sites and share a link. More info here.

Thanks,
Nick


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Mon Jan 22, 2018 8:36 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28207
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello,

if using FSX do you have high detail VC set to on in your FSX options?

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Wed Jan 24, 2018 4:49 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 20, 2018 4:57 pm
Posts: 4
Lewis - A2A wrote:
Hello,

if using FSX do you have high detail VC set to on in your FSX options?

thanks,
Lewis


Hi Lewis,

I'm new to this line of communication ... I am based in Brooke Norfolk (20 miles away from Beccles?) If I had you e address I could post the screenshot and and any other details direct to you.
You could then post any solution back on the forum for other members.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Thu Jan 25, 2018 5:03 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 20, 2018 4:57 pm
Posts: 4
Hi Lewis,
:roll: Nothing like an old fool ! Have just checked the VC detail and that appears to have sorted the Problem.
was looking at other reasons in that on occasion - when I move from "Cockpit view" to external view - there is no Fuselage texture.
I am running three screens and I found a weird (to me) solution in that by sliding the offending 'screen view' over behind a side screen view - then back to the main view - the texture reappeared ??

I only mention that in passing since - if I had not seen that effect - I would doubt that it was possible.

Thanks for your assistance.

Glen ...........85


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Fri Jan 26, 2018 9:28 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28207
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello,

good to hear you got it sorted, and welcome to forum use, you'll find it much easier, quicker and more open than emails.

What other apps are you running, the missing model could be because a camera add-on you are running is not rendering the correct view and or a slight delay in texture loading on your system.

thanks,
Lewis - A2A

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Sun Jan 28, 2018 4:40 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Sat Jan 20, 2018 4:57 pm
Posts: 4
Lewis - A2A wrote:
Hello,

good to hear you got it sorted, and welcome to forum use, you'll find it much easier, quicker and more open than emails.

What other apps are you running, the missing model could be because a camera add-on you are running is not rendering the correct view and or a slight delay in texture loading on your system.

thanks,
Lewis - A2A



Hi,
I pass on the following in answer to your query ... understanding that it may well be outside of your A2A remit.
I recently acquired a high-end chillblast/mattdavis unit 64bit op system, 64GB ram, i7-7700Cpu etc so should have enough fire power. I am running FSX Gold with Uk photographic scenery, with Active Sky2016 and Cloud art. In view of the amount of FSX addons, progs, already purchased I wanted to stay with FSX but understand that there could be an imbalance between the processing power of the pc versus the capacity of FSX to keep up ?? Am not sufficiently up on this area of computing to investigate !

Thanks again

Glen ...85 :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Addled Instruments
PostPosted: Mon Jan 29, 2018 4:21 pm 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 28207
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello,

your system sounds fine but the issue wouldnt be that but could be a camera add-on rendering the internal model rather than the external model. A known old issue with for example Ezdok, which could be and often was used to create external camera angles whilst technically being in internal mode, meaning half the model is not displayed because it doesnt exist in internal mode.

thanks,
Lewis - A2A

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
A2A Simulations Twitter for news live to your social media newsfeed
A2A Simulations Community Discord for voice/text chat


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group