The A2A Simulations Community

"Come share your passion for flight"
It is currently Sun Dec 10, 2017 9:08 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Throttle Control Problem
PostPosted: Tue Oct 10, 2017 5:08 am 
Offline
Airman Basic

Joined: Tue Jan 13, 2015 6:56 am
Posts: 3
I have a throttle control issue, I use a Saitek throttle quadrant to control my throttle & mixture levers, the problem I have is that every time I move the mixture lever the throttle lever also moves, I have tried everything to try to stop this happening but with no joy, I do have a registered version of FSUIPC (which is up to date) I have deleted the profile and just used Saitek software, and have also tried uninstalling the Saitek software and just use FSUIPC, but I still have the same issue.

Sim=P3D v4
(all drivers are up to date)

I hope someone can help as this is spoiling my enjoyment of this fantastic aircraft.

Tim Clarke


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 4:07 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 26271
Location: Beccles, Suffolk, UK
Hello Tim,

you don't have auto mixture on do you?

And how are your settings in the aircraft input config program?

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 4:33 am 
Offline
Airman Basic

Joined: Tue Jan 13, 2015 6:56 am
Posts: 3
Hi Lewis,

Thanks for the quick reply, i did have auto-mixture turned on, but have now turned if off, but sorry to say i still have the same problem.

As for the input configurator i have never used it.


Tim

P.S thought is was just G-AZKZ getting old LOL


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 11, 2017 10:03 pm 
Offline
Senior Airman
User avatar

Joined: Tue Sep 15, 2015 6:25 pm
Posts: 119
Location: Central Florida. USA
Check the controller setup in P3D and make sure that controller axis assignments are removed if your going to use FSUIPC or any other “external” controller.

Also check to make sure that all axis aren’t duplicated per controller within P3D’s controller configuration. Example, you have a joystick and a yoke. P3D’s input configurator might have automatically assigned the Y axis to both controllers. Mine automatically assigned ALL axis to each controller I have (5) and I had to delete each axis per controller because they were interfering with each other and I use FSUIPC exclusively.

_________________
TB2
Ocala Flight Sim Club


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 12, 2017 5:29 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 26271
Location: Beccles, Suffolk, UK
Yes check the input config just in case you have an axis assigned in there as TBryson2 mentions. The issue you describe is almost certainly a stray mapping somewhere on your system.

thanks,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 12, 2017 2:36 pm 
Offline
Airman Basic

Joined: Tue Jan 13, 2015 6:56 am
Posts: 3
Thanks for the help guys, finally got it sorted out, I think my throttle quadrant might be at fault, after a reconfiguration all is well, I am now a very happy A2A flyer again.


Tim


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Oct 13, 2017 3:07 am 
Offline
A2A Lieutenant Colonel
User avatar

Joined: Sat Nov 06, 2004 11:22 pm
Posts: 26271
Location: Beccles, Suffolk, UK
Awesome stuff :)

btw Tim you get down the airfield much? I really need to get my ass into gear and visit Pete Collings and the gang again. I live the next village over now too so no excuse for me now lol.

cheers,
Lewis

_________________
A2A Facebook for news live to your social media newsfeed
A2A Youtube because a video can say a thousand screenshots,..
My twitter for my own twitter and random A2A insights
My Twitch for my own twitch live streaming


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group